روغن زیتون فرابکر چیست؟

روغن زیتون براساس روش استخراج از زیتون، کیفیت زیتون و کیفیت روغن نام گذاری میشود. روغن زیتون فرابکر توسط روشهای مکانیکی یا فیزیکی از میوه درخت زیتون استخراج میشود. میزان اسیدیته آزاد روغن برحسب اسید اولئیک، اساس درجه بندی روغن بکر میباشد. اسیدیته آزاد روغن برحسب اسید اولئیک یکی از شاخصهای فساد روغن است.
روغن فرابکر(Extra virgin)، بکردرجه یک (Fine virgin) و بکر معمولی(Ordinary virgin) به ترتیب کیفیت، از انواع روغن بکر هستند. این روغن پالایش شده (Refined olive oil) از پالایش روغن زیتون بکر تهیه میشود، بنابراین اسیدیته آزاد روغن برحسب اسید اولئیک و عدد پراکسید آن از روغن بکر کمتر است. روغن زیتون بکر، رنگ سبز یا زرد تیره و بو و مزه مخصوص به خود دارد.
بنابراین رنگهای روشن تر یا تیره تر از معمول یا طعم های تند غیرمعمول یا طعم فلزی نشاندهنده فساد یا تقلب در روغن میباشند. مخلوط کردن چند روغن با هم یا فروختن یک نوع روغن بهجای روغن دیگر از تقلبات متداول میباشد.
روغن زیتون و روغن زیتون فرابکر هر دو از زیتون تهیه می شوند، اما روش استخراج روغن متفاوت است. در نتیجه رنگ ها، طعم ها و خواص سلامتی متفاوتی دارند.
به طور کلی، روغنهایی که حاوی MUFA هستند، که شامل روغن زیتون میشود، یک مکمل سالم برای رژیم غذایی هستند، بهویژه زمانی که مردم از آنها برای جایگزینی منابع چربیهای اشباع شده و ترانس استفاده میکنند.با این حال، بهتر است غذاهای پرچرب را در حد اعتدال مصرف کنید. حتی چربی های سالم دارای مواد مغذی کم و کالری بالایی هستند.
چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع، از جمله اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، هر دو چربی های سالم هستند. آنها می توانند به عملکرد هورمون، حافظه و جذب مواد مغذی خاص کمک کنند.گنجاندن چربی های سالم در وعده غذایی نیز حس سیری ایجاد می کند، هضم کربوهیدرات ها را کند می کند و به غذا طعم می بخشد.