علل ایجاد جوش
سلام خدمت همه همراهای روغندون ، آکنه یا جوش نوعی بیماری است و باید آن را جدی گرفت ما سعی کردیم که در
اینجا اطلاعاتی کلی درمورد جوش های پوستی ذکر کنیم .
آکنه یک بیماری پوستی است که زمانی رخ می دهد که فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست مسدود می شوند. باعث ایجاد جوش های سرسفید، سر سیاه یا جوش می شود. علل ایجاد جوش بیشتر در بین نوجوانان دیده می شود، اگرچه افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار می دهد.
درمان های موثر آکنه در دسترس هستند، اما آکنه می تواند پایدار باشد. جوشها و برآمدگیها به آرامی بهبود مییابند و وقتی یکی شروع به از بین رفتن میکند، به نظر میرسد که سایر جوشها ظاهر میشوند.
بسته به شدت آن، آکنه می تواند باعث ناراحتی عاطفی و زخم روی پوست شود. هرچه زودتر درمان را شروع کنید، خطر ابتلا به چنین مشکلاتی کاهش می یابد.
در کتب مختلف طب سنتی و طب ایرانی از جوش بنام ورم نام برده شده است. ورم دارای انواع مختلفی میباشد که میتواند در نواحی مختلفی از بدن نمایان گردد. همچنین در طب سنتی طیف گستردهای از نسخههای درمانی را جهت فرو نشاندن ورم بیان کردهاند. علل ایجاد جوش را به اخلاط نسبت میدهند و علاوه بر این از دیدگاه طب ایرانی میتواند دارای علتهای مختلف دیگری نیز باشد و دقیقا به همین دلیل است که برای همه ی افراد دارای جوش ما نمیتوانیم از یک نسخه استفاده کنیم.
نحوه ایجاد آکنه
علل ایجاد جوش غدد چربی، چربى ( سبوم ) تولید مىکنند که در حالت طبیعی از راه پیاز یا فولیکول مو به سطح پوست مىآید. اما ممکن است سلولهاى پوست، پیاز مو را مسدود کرده مانع راه یافتن چربى ترشحشده از غدد چربى به سطح پوست شوند.
با مسدود شدن پیاز مو، نوعى باکترى پوست به نام “پروپیونى باکتریوم جوش” در درون آنها رشد مىکند و التهاب را سبب مىشود. جوش از راه هاى زیر ایجاد مىشود:
•
●انسداد ناکامل پیاز مو، جوش سرسیاه را تولید مىکند که یک پلاک نخودمانند سیاه است
•
●انسداد کامل پیاز مو، جوش سرسفید را تولید مىکند که یک پلاک نخودمانند سفید است
●عفونت و التهاب، انواع سرسفید را تولید
( جوش بلوغ ) بلوغ مهمترین عامل آغازکننده جوش است و علت آن هم افزایش هورمون آندروژن میباشد. ثابت شدهاست که هورمون آندروژن یا هورمن مردانه باعث افزایش تولید چربی و همچنین افزایش روند شاخی شدن پوست میشود.
سایر عوامل شروعکننده جوش عبارتند از:
حاملگی
تغییرات هورمونی؛
مواد پاککننده پوست؛
رطوبت بیش از حد؛
تعریق زیاد؛
وراثت؛
استفاده از هورمونهای آنابولیک (که مورد استفاده بدنسازان قرار میگیرد)؛
تحریک پوست با خاراندن و همچنین ایجاد زمینه التهاب و عفونت؛
تجمع سلولهای مرده و ایجاد زمینه مناسب برای بسته شدن دهانه فولیکول مو؛
استرس با مکانیزم افزایش هورمونهای فوق کلیوی که آندروژنها هم در آن وجود دارند؛
داروهای دارای هالوژن (ید، کلرید، برومید) مثل لیتیوم، باربیتوراتها و غیره؛
غذاهای دریایی که حاوی ید زیاد هستند؛
غذاهای حاوی قند و چربی زیاد؛
غذاهای حاوی پروتئین کم؛
کاهش مصرف ویتامین E و ویتامین A
و عدم رعایت بهداشت فردی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟
اگر درمان های خودمراقبتی آکنه شما را از بین نمی برد، به پزشک مراقبت های اولیه خود مراجعه کنید. او می تواند داروهای
قوی تری تجویز کند. اگر آکنه ادامه یابد یا شدید باشد، ممکن است بخواهید از یک پزشک متخصص پوست (متخصص پوست) به دنبال درمان پزشکی باشید.
برای بسیاری از زنان، آکنه ممکن است برای چندین دهه باقی بماند و یک هفته قبل از قاعدگی عود می کند. این نوع آکنه بدون درمان در زنانی که از داروهای ضد بارداری استفاده می کنند از بین می رود.
در افراد مسن، شروع ناگهانی آکنه شدید ممکن است نشانه بیماری زمینه ای باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
سازمان غذا و دارو (FDA) هشدار می دهد که برخی از لوسیون های رایج آکنه بدون نسخه، پاک کننده ها و سایر محصولات پوستی می توانند واکنش جدی ایجاد کنند. این نوع واکنش بسیار نادر است، بنابراین آن را با قرمزی، تحریک یا خارشی که در مناطقی که داروها یا محصولات مصرف کردهاید رخ میدهد، اشتباه نگیرید.
علل
چهار عامل اصلی باعث ایجاد آکنه می شود: