علائم کبد چرب
علائم کبد چرب و روش تست کبد چرب
با توجه به اینکه بیماری کبد چرب یک بیماری خاموش است، هیچ علامتی ندارد؛ یعنی نه باعث زردشدن شخص میشود و نه التهاب، ورم و دردی به همراه دارد؛ یعنی ممکن است کبد شخصی سالهای سال چرب باشد و حتی به سمت سیروز کبدی هم برود؛ ولی متوجه آن نشده باشد. سیروز کبدی مرحلهای است که بافت کبد با مشکل مواجه میشود و گاهی حتی با کاهش هوشیاری همراه است.
بنابراین از وجود بسیاری از بیماریهای خاموش که علائمی ندارند قبل از آزمایش نمیتوان آگاه شد. پس اگر فردی سابقه ارثی دارد، چاق است یا داروهایی میخورد که کبد را تحتتأثیر قرار میدهند، هپاتیت دارد یا سابقه بیماریهای خودایمنی در خانوادهاش وجود دارد باید حتما برای تشخیص بیماری کبدچرب به پزشک مراجعه کند. فراموش نکنید که افراد با وزن طبیعی هم میتوانند تحتتأثیر دیگر عوامل مؤثر در ابتلا به کبد چرب در معرض ابتلا به آن قرار داشته باشند. بنابراین با داشتن یک یا ۲عامل مؤثر در ابتلا به این بیماری بهتر است آزمایشهای لازم را انجام دهید.
روشی که تشخیص دهیم کبدمان چرب است یا خیر !!
برای تشخیص کبد چرب ۲راه وجود دارد؛ نخستین راه استفاده از سونوگرافی است که شخص میتواند با مراجعه به متخصص رادیولوژی کبدش را سونوگرافی کند و متوجه شود که کبدش چرب است یا خیر و اگر هم چرب است در چه درجهای قرار دارد. کبد چرب ۳مرحله (گرید) دارد که اگر بیمار به مرحله سوم رسیده باشد، در واقع مستعد ابتلا به «سیروزکبدی» و از دست دادن بافت کبد است. راه دوم برای تشخیص چربی کبد، آزمایش خون است. در این آزمایش، بیماری با بررسی میزان آنزیمهای کبدی تشخیص داده میشود. یعنی اگر میزان این آنزیمها بالا باشد شخص مبتلا به کبد چرب است.
مطالب دیگر : درباره کبد چرب بیشتر بدونیم – چرا کبد چرب می شود؟