خانه / روغن / فواید روغن کرچک برای پوست، مو و زیبایی

فواید روغن کرچک برای پوست، مو و زیبایی

روغن کرچک یک گیاه دارویی است که از دانه‌های گیاه کرچک به اسم Ricinus گرفته می‌شود. گیاه روغن کرچک معمولا در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند رشد می‌کند. هند در پرورش و تولید گیاه کرچک در رأس کشورهای دیگر قرار دارد. ایالات متحده و چین واردکننده اصلی این محصول هستند. به منظور تولید روغن کرچک، دانه‌های گیاه آن را فشرده می‌کنند سپس با اعمال گرمای زیاد، روغن کرچک را به دست می‌آورند.

روغن کرچک جزو روغن‌های خوراکی محسوب نمی‌شود و فقط بخش کوچکی از روغن‌های نباتی دنیا را تشکیل می‌دهد. فواید روغن کرچک زیاد است و خاصیت دارویی دارد و از آن برای ساخت مواد آرایشی نیز استفاده می‌کنند. طبق بررسی‌های انجام شده روغن کرچک در سال ۲۰۰۲ در بیش از ۹۰۰ مورد لوازم آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار گرفت. همان‌طور که گفتیم این گیاه دارای خاصیت دارویی بوده و از آن برای تقویت و بهبود سلامت پوست و مو استفاده می‌کنند.

فواید روغن کرچک برای پوست

فواید روغن کرچک شامل موارد زیر است.

۱. جلوگیری از چین و چروک

از جمله فواید روغن کرچک جلوگیری از پیری زودرس و از بین بردن چین و چروک‌های صورت است. همان‌طور که می‌دانید وجود رادیکال‌های آزاد در پوست و بدن انسان باعث تسریع روند پیری و همچنین ایجاد چین و چروک بر روی پوست می‌شود. روغن کرچک دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که این رادیکال‌ها را از بین می‌برند و از پیری زودرس جلوگیری می‌کنند.

۲. مبارزه با آکنه و جوش

روغن کرچک دارای خاصیت ضد باکتریایی است در نتیجه باکتری‌های موجود در پوست که سبب بسته شدن منافذ پوستی می‌شوند را از بین می‌برد و از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.

۳. کاهش پف و ورم صورت

روغن کرچک با استفاده از خاصیت ضدالتهابی خود ورم و پف صورت را کاهش داده و به سبب داشتن این خاصیت باعث از بین رفتن جوش‌های ملتهب و از بین رفتن پف زیر چشم نیز می‌شود.

۴. مرطوب‌ کننده‌ای طبیعی

رطوبت، پوست شما را براق، جوان و سالم نگه می‌دارد و همچنین از چروک شدن پوست جلوگیری می‌کند. از فواید دیگر روغن کرچک این است که سبب آب‌رسانی به پوست می‌شود و از این طریق مرطوب کننده‌ای ایدئال به حساب می‌آید.

۵. بهبود آفتاب‌سوختگی

روغن کرچک سبب تسکین آفتاب‌سوختگی می‌شود و درد ناشی از آن را کاهش می‌دهد. همچنین خاصیت مرطوب بودن آن نیز از پوسته شدن صورت در اثر آفتاب‌سوختگی جلوگیری می‌کند.

۶‌. جلوگیری از خشک شدن لب‌ها

از روغن کرچک نیز می‌توانید به عنوان رژلب و یا برق لب استفاده کنید. اگر لب‌های خشکی دارید می‌توانید کمی رنگ به آن اضافه کنید و برروی لب‌هایتان بمالید. برای معطر شدن آن نیز می‌توانید این روغن را با کمی روغن نارگیل ترکیب کنید.

۷. بهبود سلامت کلی پوست

روغن کرچک سرشار از اسدهای چرب سالم است. وجود اسیدهای چرب برای حفظ سلامت پوست ضروری است.

نحوه‌ استفاده از روغن کرچک برای صورت

روغن کرچک دارای غلظت زیادی است، بنابراین قبل از قرار دادن آن بر روی پوست خود آن را با روغن‌های دیگر رقیق کنید.

این روغن‌ها به شرح زیر هستند.

  • روغن نارگیل
  • روغن بادام
  • روغن زیتون

همچنین برای افزایش تاثیر مرطوب کنندگی آن می‌توانید این روغن را با کره‌ای به اسم Shea (نام درخت روغن قلم) مخلوط کنید.

 بعد از آماده کردن روغن کرچک، پوست خود را با صابون و یا شوینده مخصوص خود تمیز کنید سپس قبل از خواب آن را برروی پوست خود بمالید و ماساژ دهید. می‌توانید در طول شب بگذارید روی پوستتان بماند یا اینکه بعد از گذشت یک تا ۵ دقیقه آن را با یکپارچه‌ گرم پاک کنید.

روغن کرچک برای مو

فواید روغن کرچک سبب شده تا تبدیل به یک داروی محبوب برای ریزش مو و یک ماده‌ مفید برای رشد مجدد مو است. به طور متوسط ​​در ماه، موهای شما تقریباً نیم اینچ رشد می‌کند. استفاده منظم و مداوم از روغن کرچک، رشد مو را سه تا پنج برابر میزان معمول افزایش می‌دهد.

استفاده از روغن کرچک نه تنها رشد مو را افزایش می‌دهد بلکه استفاده از آن طی چند ماه سبب می‌شود به‌ طور قابل توجهی موهای شما ضخیم شوند.

همچنین روغن کرچک سبب بلندتر شدن و پرپشت شدن مژه‌ها و ابروهای شما می‌شود.

خاصیت ضدویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچ روغن کرچک آن را به عنوان یک درمان موثر برای عفونت‌های پوست سر بدل کرده است، همچنین پروتئین زیاد آن، حفظ سلامت مو را تضمین می‌کند.

وجود مقادیر زیاد ریکینولیک اسید سبب بهبود گردش خون در پوست سر می‌شود و فولیکول‌های مو را تغذیه می‌کند. همچنین این اسید به تعادل Ph پوست سر کمک می‌کند.

فواید روغن کرچک برای مو

  • جلوگیری از ریزش مو

 اسید ricinoleic موجود در روغن کرچک سبب گردش خون به سمت پوست سر شما می‌شود در نتیجه سلامت فولیکول‌های مو و پوست سر را تضمین کرده و ریزش مو را کاهش می‌دهد. با تغذیه پوست سر و محافظت در برابر میکروب‌ها، ریشه‌های مو را تقویت می‌کند.

  • سبب تحریک رشد مجدد مو می‌شود

90٪ از مواد مغذی روغن کرچک از ریکینولیک اسید تشکیل شده است. این اسید همراه با اسیدهای چرب امگا 6 و 9، در شاخه‌های مو و ریشه‌ها نفوذ کرده و آن‌ها را تغذیه می‌کند که سبب سلامت پوست و رشد مو می‌شود.

  • شوره سر را از بین می‌برد

روغن کرچک به دلیل خاصیت ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضدویروسی بودن آن سبب از بین رفتن شوره‌های سر می‌شود و اسید ریسینولیک نیز با برقراری تعادل pH پوست به این موضوع کمک می‌کند.

  • دشمنی برای موخوره

 روغن کرچک شکاف‌های آسیب‌دیده کراتین موجود در ساقه مو را پر می‌کند. استحکام کششی مو را افزایش داده و باعث می‌شود مو‌ها کمتر در معرض شکاف و شکستگی قرار گیرند.

  • ضخامت مو

 روغن کرچک به لایه بیرونی ساقه مو نفوذ می‌کند و با تحریک رشد مجدد و کاهش ریزش مو باعث می‌شود موهای شما ضخیم‌تر و قوی‌تر شوند.

نحوه استفاده از روغن کرچک برای مو

 روغن کرچک را با روغن دیگری که مدنظر دارید در ظرفی مخلوط کرده و خوب تکان دهید. موهای خود را قسمت‌بندی کرده، سپس مخلوط را مستقیما روی پوست سر خود بمالید. اطمینان حاصل کنید که همه بخش‌ها را پوشش می‌دهید. برای اطمینان از گردش خون مناسب در پوست سر، به مدت 5-10 دقیقه مو و پوست سر خود را ماساژ دهید. موهای خود را بعد از گذشت حدودا یک ساعت با مقداری شامپو و آب گرم بشویید. برای موهای بلندتر و سالم‌تر از این روغن دو الی سه بار در هفته استفاده کنید.

منابع: healthline.com

درباره THE writer

همچنین ببینید

روغن رازیانه

فواید روغن رازیانه

خواص دارویی روغن رازیانه متعدد بوده، از مهمترین خواص روغن رازیانه از بین بردن موهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *